Geschiedenis

Tijdlijn

Klik op het jaartal om direct meer informatie hierover te lezen.

1982

In 1982 verkeerde Nederland in een crisis. De economie kromp, de overheidsfinanciën waren niet op orde en het aantal werklozen was hoog.

Vader Loomans opperde destijds het idee aan zonen Johan sr. en Frans sr. om zelf een tegelzettersbedrijf op te starten, wat in 1982 ook geschiedde. Na een goede start werden er al gauw een aantal tegelzetters in dienst genomen. Frans sr. werd de verantwoordelijke voor het tegelzettersgedeelte, Johan sr. (in eerste instantie vooral in de avonduren) voornamelijk voor de administratie.


1984

In 1984 werd een showroom gekocht en werd hiervoor een medewerker aangenomen. Frans sr. kreeg het steeds drukker met het tegelzettersgedeelte en voor Johan sr. liepen de uren in de showroom en voor de administratie zo op, dat hij zijn baan bij het bouwbedrijf waar hij ook nog steeds werkzaam was, moest opzeggen.

1987

Vijf jaar na het opstarten van het tegelzettersbedrijf werd in 1987 Kerasom (Keramiek Someren) opgericht. Beide broers hadden de verantwoordelijkheid over beide bedrijven, maar Johan sr. werd het eerste aanspreekpunt voor de tegelgroothandel, Frans sr. voor het tegelzettersbedrijf.

De ingekochte tegels kwamen in eerste instantie voornamelijk uit Italië en Spanje en werden opgeslagen in een kleine ruimte van 80 m² naast de tegelshowroom. Later werd een oude loods (van 350 m²) aan de overkant van de straat in gebruik genomen. Toen deze moest worden afgebroken, kwam er een mogelijkheid om een oude champignonkwekerij van 2400 m² over te nemen, welke dienst ging doen als magazijn.

1999

Kerasom begon ondertussen uit zijn voegen te groeien. Wat begon als een klein familiebedrijf met een klein aantal werknemers, was ondertussen uitgegroeid tot een serieuze partner op de tegelmarkt. Het werd tijd voor uitbreiding en in 1999 werd er verhuisd naar een nieuw pand aan de Ambachten.

2003

Ondanks de extra ruimte die verkregen werd met dit nieuwe pand, was het in 2003 nodig om een aparte afhaalbalie met extra magazijnruimte te realiseren. In datzelfde jaar vond de overname van Steenbok Holland uit Reuver (nu gevestigd in Panningen) plaats, dus de extra verkregen ruimte werd direct goed benut.

2007

In 2007 besloot Frans sr. een andere richting in te slaan en werd alles overgenomen door Johan sr. In datzelfde jaar richtte (zoon) Jan Loomans een eigen inkoopkantoor in China op, genaamd Jan & Jan.

De zonen van Johan sr. waren ondertussen al enkele jaren betrokken in de zaak. Ze draaiden alle drie op diverse afdelingen binnen het bedrijf mee en leerden daardoor het bedrijf al goed kennen.

2009

In 2009 werd er weer een stuk, wat bestemming kantoorruimte kreeg, aangebouwd.

2012

2012 was een mooi jubileumjaar, 25 jaar Kerasom! Een mooie mijlpaal, waar met trots op teruggekeken kan en mag worden.

2014

In 2014 werd de Kerasom groep overgenomen door de drie zonen van Johan sr.: Jan, Frans en Johan. Zij hebben sindsdien de leiding.

Een nieuwe directie brengt vaak veranderingen met zich mee en dat was bij Kerasom niet anders. Zo werd er o.a. een grote digitale slag gemaakt.

Het jaar na de overname werd Keraproject opgericht.


2016

Kerasom heeft in 2016 Steenbok Natuursteen gelanceerd. Een gespecialiseerde tak in natuursteen. We verkopen onder deze naam allerlei natuursteen producten zoals o.a. vensterbanken, dorpels en raamdorpels.

2017

In 2017 werd het magazijn wederom uitgebreid, dit keer door een nabijgelegen pand aan de Ambachten erbij te betrekken. Een jaar later werd nog een nabijgelegen pand aangekocht voor uitbreiding van het magazijn en het realiseren van een nieuwe showroom.

2021

Om aan de steeds toenemende vraag van natuurstenen producten te kunnen blijven voldoen, werd in 2021 de natuursteenzagerij aanzienlijk uitgebreid.

Naar Steenbok Natuursteen

2023

Vandaag de dag zijn er binnen de Kerasom groep ca. 100 mensen werkzaam, tellen de bedrijfsterreinen ongeveer 50.000 m² en zijn er zo’n 3500 verschillende artikelen op voorraad.

Ondanks de diverse uitbreidingen en veranderingen, zorgt de huidige directie ervoor dat het familiebedrijf nog steeds het familiegevoel blijft uitstralen en dat de Brabantse gastvrijheid en het gemoedelijke karakter van het bedrijf behouden blijven!


Aan het laden
Aan het laden